El 20 de gener de 1942, quinze alts dirigents del govern alemany i del partit nazi, es reuneixen per prendre una decisió important que canviarà la història. Aquesta reunió es porta a terme a una casa situada en un dels barris més rics de Berlín i molt a prop d’un llac conegut amb el nom de Wannsee. La Conferència de Wannsee recrea aquest fet que va trencar la vida de milions de persones a Europa.

15 actors interpreten uns fets que van marcar la història d'Europa Óscar Intente, Carles Goñi, José Pérez, Jordi Gràcia Vallés, Xavier Pàmies i Roger Batalla.

Reinhard Heydrich, segon en la línia de comandament de les SS per sota de Heinrich Himmler, celebrà la reunió amb dirigents del govern no pertanyents a les SS entre els quals es trobaven els secretaris del Ministeri d’Assumptes Exteriors i Justícia, amb la finalitat de debatre la “Solució final al problema jueu a Europa”. 

15 actors representen un dels fets més repugnants de la història #Wannsee Click To Tweet

“Solució final” fou el nom en codi que van utilitzar els nazis per a l’eliminació deliberada i curosament planejada o genocidi, de tots els jueus d’Europa. Els nazis utilitzaven el terme “Solució final” per ocultar la seva política d’assassinats en massa  a la resta del món. En realitat, a la reunió de Wannsee van parlar sobre mètodes d’aniquilació, liquidació i extermini.

Conferència de Wannsee

José Tobella, Carlos Martinho, Edgar Moreno i Lluís Ruf

La Conferència de Wannsee, com se la coneix històricament, no va marcar l’inici de la “Solució final”. Els equips mòbils de matança ja estaven matant brutalment els jueus de la Unió Soviètica ocupada. En tot cas, la Conferència de Wannsee fou l’indret on la “Solució final” fou revelada formalment als líders que no eren nazis i que ajudarien a organitzar les operacions necessàries perquè els jueus de tota l’Europa sota ocupació alemanya fossin traslladats a camps d’”extermini”. Ni un sol home dels presents a Wannsee objectà la política anunciada. Mai abans un estat modern s’havia proposat assassinar un poble sencer.

Sergi Marcos

Oriana Bonet

 L’obra teatral

  • Dramatúrgia: Filip Nuckolls, Vladimír, Cepek i Pavel Bsonek
  • Direcció: Pavel Bsonek
  • Actors: Jordi Gràcia i Vallès, Carles Goñi, Jose Pérez-Ocaña, Òscar Intente, Roger Batalla, Xavier Pàmies, Oriana Bonet, Sergi Marcos, José Ángel Rico, Lluís Ruf, José Tobella, Miquel Simó, Ignasi Guasch, Carles Martinho, Edgar Moreno.
  • Del 18 de gener al 5 de febrer de 2017
  • La Casa de la Seda (Carrer de Sant Pere Més Alt, 1, 08003 )
  • Durada 80 minuts / Espectacle en català

Ignasi Guasch, Miquel Simó i José Ángel Rico

La Casa de la Seda: un espai de representació excepcional

La Casa de la Seda és l’única casa gremial a Barcelona oberta al públic. Tant l’exterior com l’interior de la casa, amb més de tres cents anys a l’esquena, fan gala d’una elegància i solemnitat a l’alçada de l’esplendor històric i la representació social que els gremis integrants van assolir durant el segle XVIII, la seva època més brillant.

LLa Conferència de #Wannsee es representarà en un espai únic: @casa_seda #Cicatrius Click To Tweet

“La Conferència de Wannsee” es representarà al saló principal de la Casa, un espai amb una decoració molt similar a la del palau on es van trobar els quinze dirigents nazis.

n espai amb una decoració molt similar a la del palau on es van trobar els quinze dirigents nazis.

Saló gremial de la Casa de la Seda