lba Florejachs i Sergi Torrecilla interpreten Karla i Helver, dos personatges que mantenen una relació estranya. Ella ha de pagar la penitència per uns fets comesos en el passat; ell, obsessionat per no ser un carronyer, depèn d’una dona que no és mare, ni amant ni germana. Tot es trenca la tràgica nit dels Vidres Trencats, quan el que havia estat el seu refugi es converteix en un parany..

#LaNitdeHelver és un drama íntim, tancat com el puny d'un nen quan té por Click To Tweet
La nit de Helver té el seu origen en un passat no gaire llunyà, en un país del centre d’Europa on un règim feixista té el poder. Entre un home, en Helver, i una dona, la Karla, s’ha creat una relació estranya basada en la dependència: Helver és un malalt mental i Karla entén la cura d’ell com la seva forma de penitència.

Som als anys trenta i al poder arriben els qui organitzen caceres de “fills de puta” diversos: jueus, homosexuals, gitanos, persones discapacitades, mares solteres, divorciades…

I aquella nit tràgica del 9 de novembre de 1938, la cuina on eren aquell home i aquella dona, i que fins aleshores havia estat un refugi segur per a tots dos, es converteix en un paranyÉs la nit dels vidres trencats.

L’Obra

La nit de HelverAlba Florejachs i Sergi Torrecilla interpreten Karla i Helver
  • Autor Ingmar Villqist 
  • Direcció Pavel Bsonek
  • Amb Alba Florejachs i Sergi Torrecilla
  • Del 12 al 22 de gener 2017: Teatre Tantarantana – Àtic 22 (C. de les Flors 22,Àtic. 08001, Barcelona)
  • Durada 75 minuts / Espectacle en català

Alba Florejachs i Sergi Torrecilla protagonitzen aquesta petita joia #LanitdeHelver Click To Tweet

 L’autor

Ingmar Villqist, l’autor de “La nit de Helver”

Ingmar Villqist (pseudònim de Jarosław Świerszcz) va néixer el 1980 a Chorzów (ciutatde la regió de Katowice, a Silesia, Polònia). Llicenciat en Història de l’Art a la Universitat de Wrocław. Va començar la seva carrera docent essent professor a l’Acadèmia de Belles Arts a Varsòvia, ciutat on posteriorment va dirigir la Galeria Nacional d’Art Zachęta.

Les primeres passes com a dramaturg i director d’escena van estar vinculats a la seva activitat docent, que el va portar a fundar el Teatr Kriket a Chorzów, des d’on va dirigir les seves obres, caracteritzades pel realisme psicològic i l’expressionisme.

Villqist ha estat traduït a l’anglès, francès, alemany, italià, bosnià, búlgar, txec, lituà, castellà i català.

Si voleu saber-ne més, comentar i compartir La nit de Helver, visiteu la seva pàgina de Facebook.

La crítica ha dit

“Fantàstica interpretació i excel·lent adaptació”

TeatreBarcelona.com

“Interpretació brillant de Sergi Torrecilla i Alba Florejachs”

TeatreBarcelona.com

“L’actor Sergi Torrecillas sap impregnar amb veracitat el perfil del noi amb deficiències mentals”

Andreu Sotorra, Recomana.cat

Un tast de l’obra